Komvux Stockholm, Vuxenutbildning

elev-komvux-utomhus-kui_iStock_000009319118Large

KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm erbjuder Komvux inom vård & omsorg, barn & fritid eller friskvård & hälsa

I samarbete med ett antal kommuner i Stockholms län erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning (Komvux). Vuxenutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom många yrken. Vi utbildar dig inom barn & fritid, vård & omsorg och friskvård & hälsa. Vi har UtbildningsCenter på fyra platser i Stockholm; Medborgarplatsen, Fridhemsplan, Mörby och Nacka. Välkommen att studera hos oss!

En gymnasial vuxenutbildning består av ett antal kurser. Utbildningens upplägg anpassar vi efter dig, vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. I vissa kurser ingår även arbetsplatsförlagt lärande (APL), som ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll.

Under utbildningstiden får du tillgång till en coach/mentor som har samtal med dig med utgångspunkt från din individuella studieplan. Du kan också välja att läsa enstaka kurser från alla våra vuxenutbildningar för att till exempel fördjupa eller komplettera din kompetens. Du som redan har yrkeserfarenhet, men inga formella betyg, kan genomgå validering och prövning så att du inte behöver studera det du redan kan. Läs mer om validering ››

Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) är kostnadsfritt och studiemedelsberättigat. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Vår vuxenutbildning (Komvux) i Stockholm

Vuxenutbildning inom Barn och fritid, Stockholm ››

Vill du arbeta med barn och ungdomar inom förskola och fritidsverksamhet? Efter utbildning i Barn- och fritidsprogrammets kurser kan du arbeta som till exempel barnskötare, elevassistent, personlig assistent för barn och ungdomar, eller ungdomsledare på fritidsgård.

Vuxenutbildning inom Vård och omsorg, Stockholm ››

Vill du arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver din hjälp? Satsa på en yrkesutbildning som ökar dina möjligheter att få arbete inom många olika yrken. Efter utbildning i Vård- och omsorgsprogrammets kurser kan du arbeta som till exempel undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård eller personlig assistent.

Friskvård- och hälsoutbildning, Stockholm ››

Vill du arbeta med hälsa, träning och ledarskap? Efter vår Friskvårds- och hälsoutbildning kan du arbeta som till exempel hälsocoach, personlig tränare eller gym- och sporthallspersonal eller studera vidare inom området. Utbildningen ger dig kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, olika träningsmetoder och ledarskap. Utbildningen erbjuds vid Fridhemsplan UtbildningsCenter i Stockholm.

Enstaka kurser Komvux, Vuxenutbildning Stockholm

En gymnasial vuxenutbildning består av ett antal kurser. Du kan läsa enstaka kurser ur en utbildning för att fördjupa och bredda din kompetens. Kombinera ett eget urval av kurser ur hela vårt kursutbud. Se hela vårt kursutbud ››

Ansökan Komvux, Vuxenutbildning Stockholm

Du ansöker via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd, senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad utbildning eller inte. Här hittar du information om ansökan och sökdatum för våra avtalskommuner ››

Kostnad Komvux, Vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva under din utbildning.

Mer info Komvux, Vuxenutbildning

Bra att veta när du ska söka gymnasial vuxenutbildning (Komvux) ››

Kontakta oss

KUI Medborgarplatsen UtbildningsCenter ››

Bra kommunikationer hit för dig som bor i Stockholm, Solna, Ekerö, Sundbyberg, Järfälla, Sollentuna, Upplands Väsby, Lidingö, Sigtuna och Upplands-Bro

KUI Fridhemsplan UtbildningsCenter ››

Bra kommunikationer hit för dig som bor i Stockholm, Solna, Ekerö och Sundbyberg

KUI Mörby UtbildningsCenter ››

Bra kommunikationer hit för dig som bor i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Norrtälje.

KUI Nacka UtbildningsCenter ››

Bra kommunikationer hit för dig som bor i Nacka och Värmdö.

Kontakta din kommun

Kontaktuppgifter till våra avtalskommuner ››