4 nya starter för Specialistundersköterska Multisjuka äldre!

KompetensUtvecklingsInstitutet kommer att starta fler klasser i Yrkeshögskoleutbildningen inom äldreomsorg!

Yrkeshögskolan har fått det glada beskedet att hela fyra nya klasser i YH-utbildningen Specialistundersköterska Multisjuka äldre kommer att starta den 15 november 2021. Ansökan öppnar den 28 juni och du kommer att kunna ansöka till utbildningen ända fram till 27 september. Utbildningen går som vanligt på halvfart och distans och är placerade i Stockholm, Linköping, Uppsala/Umeå* och Eskilstuna/Visby* – där * är satellitorter. Du kan alltså studera i princip vart som helst, med endast några få närträffar under hela utbildningen på 2 år.

 

Mer om utbildningen

YH-utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av att arbeta som undersköterska inom äldrevården. Du läser på halvfart så att du kan kombinera arbete med studier. Specialistundersköterska Multisjuka äldre är en yrkesroll som innefattar kvalificerat arbete och teamarbete inom geriatrik.

Omfattning: 200 yh-poäng, 80 veckor, 2 år
Studietakt: Halvfart
Studieform: Distans med fysiska träffar
Studieorter: Stockholm, Linköping, Uppsala/Umeå*, Eskilstuna/Visby*
Aktuell studiestart: 15 november 2021
Ansökan öppen: 28 juni – 27 september 2021

Utbildningens mål

Målet med utbildningen är att du ska få fördjupade kunskaper om åldrandet och åldrandets livsvillkor. Du ska också få specialiserade kunskaper inom palliativ vård, geriatrisk omvårdnad, klinisk bedömning, IT och välfärdsteknologi samt rollen som handledare. Efter genomförd examen har du kompetens att arbeta som specialistundersköterska inom äldrevård.

 

Läs mer och ansök