Drama som pedagogiskt verktyg
– En föreläsning för dig som arbetar med barn mellan 4-9 år
Drama som pedagogiskt verktyg. Att all personal har samma förhållningssätt och att alla kan använda dramalekar stärker och utvecklar både lärargruppen och barn/elevgrupperna. Enkla dramalekar där du som lärare tillsammans med barnen kan leka och utveckla kreativiteten, fantasin, empati och samspelet i grupper.
Lek är barns naturliga sätt att utvecklas och lära. I drama får vi möjlighet att pröva nya förhållningssätt, vi får också använda vår kreativitet och verbalisera våra tankar och känslor. Vi kan göra detta genom våra kroppar och genom att använda rekvisita. En verksam metod är att använda oss av handdockor. Vi vet att; det man gör med kroppen, stannar i knoppen.
Målgrupp
Denna föreläsning vänder sig till dig som arbetar med barn mellan 4-9 år
Innehåll
- Vi gör olika dramalekar där vi också går igenom förhållningssätt och förberedelser. Hur startar och avslutar jag övningar? Hur bjuder jag in deltagarna? Mål/ syfte.
- Vi kommer också att pröva på att arbeta med handdockor. Handdockor kan vara ett effektivt verktyg att hantera konflikter och meningsskiljaktigheter.
- Dramalekar utvecklar ofta gruppens relationer på ett konstruktivt sätt.
- Drama ger möjlighet att pröva olika roller/förhållningssättningar.
- Drama utvecklar perspektivtagande och därmed empati.
Arbetsformer
Praktik varvas med lite teori men föreläsningen är upplagd som en workshop där vi prövar tillsammans. Drama innehåller både teoretiska kunskaper med kroppslig kunskap är avgörande. Därför prövar vi tillsammans så att vi också får ett kroppsligt minne av övningarna.
Omfattning
Föreläsningen omfattar 3 timmar men den kan även skräddarsys för er verksamhet som uppdragsutbildning och formas efter era behov.
Tips på fler utbildningar för dig som arbetar inom förskola- och fritidsverksamhet
- Hur påverkas barn av digitala levnadsvanor?
- Lågaffektivt bemötande inom förskola och fritidsverksamhet
- Läroplan för förskolan (Lpfö18)
- Professionellt samarbete med föräldrar
- Varför behöver barn med ADHD röra sig för att kunna sitta stilla?
Prenumerera på KUI nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om kommande utbildningar, konferenser och evenemang. Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i varje brev. Alla nyhetsbrev är gratis och distribueras via e-post.
Anmäl prenumeration