Introduktionsutbildning LSS – för ny personal som ska börja arbeta som exempelvis personlig assistent eller stödassistent
För att kunna erbjuda trygghet, delaktighet och god kvalitet i verksamheten är det av stor betydelse att all personal har en grundläggande kompetens. Att ge en bra introduktion till ny personal ger möjlighet att få förståelse för verksamheten och snabbare komma in i arbetet. Vår webbaserade introduktionsutbildning LSS ger grundläggande kunskaper om bland annat lagstiftning, avvikelserapportering, vanliga begrepp, funktionsnedsättningar, dokumentation, AKK-verktyg och professionellt arbets- och förhållningssätt inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning.
På ett användarvänligt och enkelt sätt kan personal få en grundläggande kompetens och goda förutsättningar för ett professionellt arbets- och förhållningssätt inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. Och därmed ökad kvalitet i verksamheten.
Utbildningen genomförs helt på nätet oberoende av tid och rum, från exempelvis hemmet innan en vikarie börjar sitt arbete eller via en dator på arbetsplatsen. Det enda deltagaren behöver tillgång till är en mobil, surfplatta eller dator med internet.
Målgrupp
Denna webbutbildning vänder sig till ny personal som ska börja arbeta inom funktionshinderområdet som exempelvis personlig assistent eller stödassistent.
Omfattning
Hela utbildningen består av 5 avsnitt och avslutas med ett slutprov. Utbildningen beräknas ta ca 1-3 timmar att genomföra, beroende på personens förkunskaper. Deltagaren får tillgång till webbutbildningen under 5 veckor.
Arbetsform
Utbildningen genomförs via vår webbaserade lärplattform (som används av alla våra elever i vuxenutbildningen). Varje deltagare får en personlig inloggning. Utbildningen är enkel och pedagogisk och kan genomföras var och när det passar deltagaren. Numera även optimerad för mobil enhet.
Innehåll
Lagstiftningen
- LSS – Lagen, FN -konventionen och humanistisk människosyn
- Personkretsar och 10 rättigheter
Begrepp
- Vanliga begrepp
- Olika funktionsnedsättningar
- Kommunikation med brukare
Mitt arbete som stödperson
- Ett stödjande förhållningssätt
- Ett professionellt förhållningssätt
Dokumentation
- Genomförandeplanen
- Den social dokumentationen
- Avvikelserapportering och Lex Sarah
Arbetsmiljöarbete
- Arbetsmiljön där jag arbetar
Kursintyg
Kursintyg utfärdas till deltagare som gått igenom hela utbildningen samt genomfört utbildningens slutprov med godkänt resultat.
Webbutbildning – för enskild deltagare
Du kan anmäla dig som enskild deltagare via länkarna nedan. Vi har kursstart måndag varje vecka. Du har sedan tillgång till utbildningen 5 veckor framåt, därefter avaktiveras ditt konto (om inga andra överenskommelser gjorts). OBS! Var extra noggrann vid anmälan när du anger din e-postadress eftersom det är via den du får dina inloggningsuppgifter.
Kursstart
Kursstart sker måndagen veckan efter genomförd bokning
Webbutbildning – för arbetsplatser
Vill ni kvalitetssäkra den grundläggande kompetensen för all personal inom er verksamhet? Kontakta oss för mer information och offert. Maila oss på info@kui.se eller ring på 08-522 506 90.
Tips på fler utbildningar
- Att arbeta behovsstyrt som stödperson enligt IBIC
- Arbetsrätt och ledarskap inom vård och omsorg
- Att tolka och behandla smärta vid funktionsnedsättning
- Att åldras med intellektuell funktionsnedsättning
- Autism funktionsnedsättningsområdet
Prenumerera på KUI nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om kommande utbildningar, konferenser och evenemang. Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i varje brev. Alla nyhetsbrev är gratis och distribueras via e-post.
Anmäl prenumeration