Jag har nått mitt mål – jag har fått jobb!

En kall novemberdag kommer vår elev Songül förbi skolan för att dela sin glädje. – Jag har fått jobb!, berättar hon stolt och ler mot sin lärare Åsa Larsson. Vi är så glada för hennes skull och ber henne att berätta om sin studieresa för att ge inspiration till andra som funderar på att gå samma väg.

Här är Songüls historia.

”För ett antal år sedan jobbade jag extra som vikarie på en förskola och det var då jag upptäckte att jag var på rätt plats. Det var barn jag ville arbeta med. Sen fick jag egna barn och tiden gick. Under mammaledigheten funderade jag på framtiden och bestämde mig för att börja studera. Jag letade efter en skola i närheten av där jag bor och efter en del sökande på nätet hittade jag en skola som verkade intressant – KompetensUtvecklingsInstitutet. Jag sökte Komvux och kom in!

I oktober 2013 började jag studera Barn- och fritidsutbildningen nivå 1 och 2. Jag valde att studera i klassrum och var i skolan ca 2 dagar per vecka. Resterande dagar studerade jag hemma via Fronter – skolans webbaserade lärplattform. Eftersom jag hade arbetat inom barnomsorg tidigare så kunde jag även validera praktiken.

Jag upplevde att det var stor skillnad att studera som vuxen. Nu hade jag ett mål och visste vad jag ville. Det gjorde mig mer motiverad och det blev mycket lättare att studera.

Eftersom att svenska inte är mitt modersmål så var språket ibland utmanande för mig. Men jag fick bra stöd av min lärare. Om det behövdes så kunde min lärare Åsa Larsson förklara samma sak 10 gånger om, tills jag förstod. Hon lär ut på ett väldigt bra sätt och jag litade på henne. För Åsa var det viktigt att alla elever skulle få samma kunskaper, oavsett bakgrund.

Extra roligt var alla grupparbeten med mina klasskamrater. Vi tyckte ofta olika och det gav dynamik till diskussionerna. Varje kurs har gett mig så mycket kunskaper. Under min studietid har jag även utvecklats som person och fått många nya vänner. Jag känner mig alltid välkommen på skolan – Alla bryr sig! Man blir glad och får en positiv känsla inombords när man kommer hit.

Idag studerar jag vidare på KompetensUtvecklingsInstitutet. Jag läser Barn- och fritidsutbildningen nivå 3. Jag har valt att läsa på distans för att kunna kombinera arbete och studier när jag i januari börjar min nya tjänst som barnskötare på en förskola. Jag har nått mitt mål – jag har fått jobb!”

Tack för att du delade med dig Songül!
Grattis till nya jobbet och lycka till!

/KompetensUtvecklingsInstitutet