Kom ihåg att äta!

Studietips vid distansstudier

Vi på KUI vet att det är tufft med distansstudier, distansarbete, distans.. ja allt! Så vi vill därför ge er lite små tips på vägen som kan hjälpa er hålla kvar fokus och inte ge upp!

Du kanske endast pluggar på distans nu i Corona och tycker det är supertråkigt. Du gillar när du har en fast plats att gå till och schemalagda studietider. Eller kanske är du en sådan där person som bara älskar att plugga hemifrån, i din egen takt och på egna villkor. Oavsett kan dessa tips hjälpa dig att få lite struktur på vardagen och ge bättre studieresultat.

Studietips 5: Kom ihåg att äta!

Det kan vara lätt att tappa bort sig i skolarbetet när man kommer in i ett bra flöde. Rätt som det är har det gått flera timmar sedan du satte dig och skrev på uppsatsen som ska in om tre dagar. Mat hamnade längst ned i prio-listan och du känner dig trött, har ont i huvudet och orkar inte studera mer under resten av dagen. Detta leder ofta till stress och panik över att deadlinen börjar närma sig. Undvik detta och ät regelbundet istället. På det sättet orkar du studera mer och effektivare under en hel dag istället för bara en kort och intensiv period.