Ansökan komvux Eskilstuna kommun

Är du folkbokförd i Eskilstuna kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats. Välkommen med din ansökan till komvux Eskilstuna kommun.

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Eskilstuna. Vårt utbildningscenter ligger på Gamla Tullgatan 1, centralt i Eskilstuna. Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg, Barn & fritid, Hälsa & Friskvård samt Väktare. Gymnasial yrkesutbildning är kostnadsfri och CSN-berättigad däremot får du själv bekosta din kurslitteratur. Studierna anpassar vi efter din livssituation om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Vi erbjuder validering för dig som redan har yrkeserfarenhet. På KUI möter du engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet.

Gå till webbansökan Eskilstuna kommun ››

Ansökan komvux Eskilstuna kommun – så här gör du

 1. Du behöver skapa ett studerandekonto om det är första gången du söker, skapa konto ››
 2. Logga in med ditt studerandekonto.
  Skriv personnummer utan bindestreck (ååmmddxxxx).
  I kurskatalogen kan du se vilka kurser och utbildningar som erbjuds.
  Välj skola ”Kompetensutvecklingsinstitutet” så hittar du alla våra utbildningar.
 3. Gör ansökan i 4 steg. Vissa uppgifter i ansökan och studieplanen är obligatoriska och behöver fyllas i och sparas för att du ska kunna gå vidare med ansökan.
 4. Bifoga dina betyg. Kom ihåg att alltid bifoga dina betyg. Dessa kan du ladda upp i samband med att du gör din webbansökan. Du kan få hjälp hos Komvux Eskilstuna att skanna in dina handlingar.
 5. Följ din ansökan. Under rubriken ”Ansökningar” kan du följa vad som händer med din ansökan.

Klicka här för att få en instruktion för webbansökan (Youtube)

Studiestarter 2020

Distanskurser startar var femte vecka 2, 7 osv

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning
Information kommer…

Undersköterska yrkesutbildning
Information kommer…

Hälsa- och friskvårdsutbildningen
Information kommer…

Vårdbiträdesutbildning
Studiestart 19 okt 2020 – Ansökan öppen 3 aug – 13 sep 2020

Läs mer om kommande studiestarter på kommunens webbsida ››

Våra utbildningar i Eskilstuna

Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning i Eskilstuna ››
Denna yrkesutbildning passar dig som vill att arbeta med barn och unga inom förskola, skola, fritidsverksamhet eller annan pedagogisk verksamhet. Efter utbildningen kan du direkt påbörja din yrkesbana som barnskötare eller elevassistent. Du får även bred grund om du vill vidareutbilda dig till exempelvis förskollärare.

Undersköterska yrkesutbildning i Eskilstuna ››
Denna yrkesutbildning passar dig som vill arbeta med att ge vård och omsorg till människor som behöver din hjälp. Som undersköterska variera arbetsuppgifter och arbetsplatser men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Efter utbildningen kan du direkt påbörja din yrkesbana som undersköterska inom sjukvården, undersköterska inom äldreomsorgen, personlig assistent, stödassistent, boendestödjare eller skötare inom psykiatrisk vård.

Vårdbiträde yrkesutbildning i Eskilstuna ››
Denna vårdutbildning ger möjlighet att få anställning som vårdbiträde (inte som undersköterska) och passar dig som vill gå en kortare vårdutbildning. Vårdbiträden arbetar vanligtvis inom hemtjänsten, på äldreboenden eller som personlig assistent.

Hälsa- och Friskvårdsutbildningen i Eskilstuna ››
Denna yrkesutbildning passar dig som vill arbeta med människors hälsa och hälsofrämjande arbete, träningsmetoder och ledarskap. Efter utbildningen kan du påbörja din yrkesbana som personlig tränare, hälsocoach eller gym- och sporthallspersonal.

Väktare yrkesutbildning i Eskilstuna ››
Denna yrkesutbildning passar dig som vill arbeta med människor, bevakning och säkerhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som väktare på ett bevakningsföretag. Utbildningen är utformad i samråd med BYA (Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd) och uppfyller de krav som finns reglerade i Rikspolisstyrelsens föreskrifter.

Vem får delta i yrkesutbildning?

Yrkesutbildning riktar sig till personer som saknar fullständig gymnasieutbildning och som behöver stärka sin ställning på arbetsmarknaden. Antalet platser är begränsat. Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen bör hämta ett arbetslöshetsintyg och bifoga i din ansökan. Kom ihåg att bifoga betyg som styrker att du är behörig (att du har rätt förkunskaper) till utbildningen.

Kontakt Eskilstuna kommun

Komvux Eskilstuna
Besöksadress: Careliigatan 12
Telefon: 016-710 10 30
E-post: vux@eskilstuna.se

Webben: www.eskilstuna.se/komvux
Kurskatalog: https://eskilstuna.alvis.gotit.se/student/

Kontakt KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI)
Eskilstuna UtbildningsCenter
Gamla Tullgatan 1
632 20 Eskilstuna
Telefon 016-15 54 30
E-post eskilstuna@kui.se

Utbildningscenter: Eskilstuna