Komvux Åtvidaberg

Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning (Komvux) för dig som bor i Åtvidabergs kommun

På uppdrag av Åtvidabergs kommun erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning (komvux). Yrkesutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom vård & omsorg eller förskola och fritidsverksamhet. Om du redan arbetar inom yrkesområdet kan du läsa enstaka kurser ur utbildningen för att till exempel fördjupa eller komplettera din kompetens. Välkommen att söka till våra utbildningar och kurser via Komvux Åtvidaberg. 

I vissa kurser ingår så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll. För att hjälpa dig nå bästa möjliga studieresultat erbjuder vi mentorsamtal under utbildningen. I vissa kurser ingår även obligatoriska praktiska moment som du genomför på Linköping UtbildningsCenter. Praktiska övningar gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Vi anpassar utbildningen efter din livssituation vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) är kostnadsfritt och studiemedelsberättigat. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Komvux inom barn och fritid

Efter utbildningen är det möjligt för dig att arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet som till exempel barnskötare, elevassistent, personlig assistent för barn och ungdomar, personal inom fritidsverksamhet eller personal inom idrott och friskvårdsanläggningar. Välkommen att söka till Komvux Åtvidaberg.

Komvux inom vård och omsorg

Efter utbildningen är det möjligt för dig att arbeta som till exempel undersköterska, personlig assistent, skötare behandlingsassistent inom olika vård- och omsorgsverksamheter. Välkommen att söka till Komvux Åtvidaberg.

Att ansöka till Komvux Åtvidaberg

Är du folkbokförd i Åtvidaberg kommun ansöker du till Komvux via Bildningscenter Facetten i Åtvidaberg. Läs mer info om ansökan här ››