Komvux Uppsala

Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning (Komvux) för dig som bor i Uppsala

I samarbete med Uppsala kommun erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning (komvux) inom vård och omsorg samt barn och fritid. Välkommen att söka till våra utbildningar via Komvux Uppsala. 

Barn- och fritidsutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom förskola eller fritidsverksamhet. Du får en bred grund med varierande möjliga yrkesroller såsom barnskötare, elevassistent, boendestödjare, stödassistent eller personlig assistent för barn och ungdomar. Utbildningen är även en bra utgångspunkt för dig som vill vidareutbilda dig på högskola till exempelvis förskollärare. Du söker utbildningen via Komvux Uppsala.

Vård- och omsorgsutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis undersköterska, boendestödjare eller skötare inom psykiatrin. En utbildning även för dig som redan arbetar inom vården och önskar komplettera och fördjupa din arbetslivserfarenhet. Det finns ett stort behov av undersköterskor och det blir allt viktigare att ha relevant utbildning. Du söker utbildningen via Komvux Uppsala.

I vissa kurser ingår så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll. För att hjälpa dig nå bästa möjliga studieresultat erbjuder vi mentorsamtal under utbildningen. I vissa kurser ingår även obligatoriska praktiska moment som du genomför på Uppsala UtbildningsCenter. Praktiska övningar gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Vi anpassar utbildningen efter dig och din livssituation vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) är kostnadsfritt och studiemedelsberättigat. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Att ansöka till Komvux Uppsala

Är du folkbokförd i Uppsala kommun ansöker du till Komvux via Navet utbildning i Uppsala, senast angivet sista ansökningsdag. Se mer info om ansökan och sökdatum i Uppsala ››