Vuxenutbildning Komvux Västerås

komvux-utbildning-gymnasieutbildning

Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning (Komvux) för dig som bor i Västerås stad

I samarbete med Västerås stad erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning (komvux) som ökar dina möjligheter till arbete inom vård och omsorg eller förskola och fritidsverksamhet. Du kan kombinera utbildningen med grundläggande kurser i svenska, engelska, och matematik. Välkommen att söka till våra utbildningar via Komvux Västerås. 

Om du redan arbetar inom vård och omsorg kan du läsa enstaka kurser ur utbildningen för att till exempel fördjupa eller komplettera din kompetens.

I vissa kurser ingår så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll. För att hjälpa dig nå bästa möjliga studieresultat erbjuder vi mentorsamtal under utbildningen. I vissa kurser ingår även obligatoriska praktiska moment som du genomför på Uppsala UtbildningsCenter. Praktiska övningar gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Vi anpassar utbildningen efter dig och din livssituation vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. Gymnasial vuxenutbildning (Komvux) är kostnadsfritt och studiemedelsberättigat. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Komvux barn och fritid

Barn- och fritidsutbildningen Västerås ››
Efter denna vuxenutbildning är det möjligt att arbeta som barnskötare, elevassistent, fritidspersonal eller annat arbete inom fritidssektorn.

Komvux vård och omsorg

Vård- och omsorgsutbildningen Västerås ››
Efter denna vuxenutbildning är det möjligt att arbeta inom vård- och omsorgsverksamhet som till exempel undersköterska, personlig assistent, skötare eller behandlingsassistent.

Att ansöka till Västerås Vuxenutbildning

Är du folkbokförd i Västerås stad ansöker du till våra utbildningar och kurser via Vuxenutbildningscentrum i Västerås senast sista ansökningsdatum.

Se mer info om ansökan och sökdatum till Västerås kommun ››

Validering

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra utbildningsområden? Då kan du validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa det du redan kan. Ett snabbare sätt att få papper på din kompetens! Tillsammans med dig bedömer vi vilka kurser/delkurser du kan validera, och arbetar fram en valideringsplan. Om dina kunskaper omfattar en hel kurs kan du genomgå en s.k. prövning för att få betyg i kursen. Läs mer om validering ››

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Västerås UtbildningsCenter
Munkgatan 18
722 12 Västerås
021-475 20 20
E-post: vasteras@kui.se
Läs mer om vårt utbildningscenter i Västerås ››