KUI vuxenutbildning (Komvux) – för dig som vill arbeta med människor

Vuxenutbildning (Komvux) för dig som vill få kompetens att arbeta inom vård, omsorg, barn, fritid eller hälsa.

Är du vuxen och vill skaffa dig en gymnasieutbildning? Vill du ändra din yrkesinriktning för att öka möjligheten till arbete? Vill du komplettera din tidigare utbildning? Vill du arbeta med människor? Då kan gymnasial vuxenutbildning, Komvux hos KUI vara det du söker.

Vi utbildar dig inom vård och omsorg, barn och fritid eller friskvård och hälsa. Dessa områden har varit vår specialitet sedan KUI startade 1999. Vi vet vad du behöver för att vara väl förberedd när du påbörjar ditt framtida arbetsliv.

Läs mer om gymnasial vuxenutbildning (Komvux) ››

Du kommer närmare arbetslivet! Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vuxenutbildning på dina villkor! Våra utbildningar kombinerar teoretiskt och praktiskt lärande och du kan anpassa studierna efter din livssituation, om du till exempel vill kombinera arbete med studier. Du som redan har yrkeserfarenhet, men inga formella betyg, kan genomgå validering och prövning så att du inte behöver studera det du redan kan.

Undervisningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva under din utbildning.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer om CSN ››

Studeranderöster

Vad tycker våra elever om att studera hos oss? Se några filmer där våra elever berättar om sin utbildning och vad de tycker om att studera hos oss. Se filmklipp ››

Validering

Har du yrkeserfarenhet men saknar den formella kompetensen? Då är validering ett bra alternativ för dig. Vi har en gedigen och lång erfarenhet av att validera yrkesverksamma. Läs mer  ››

Så här arbetar vi

Vill du veta mer om hur vi arbetar med vuxenutbildning (Komvux)? Läs mer om hur det är att studera hos oss ››

Vanliga frågor och svar

Läs mer om vanliga frågor och svar ››

Våra studieformer

Vilken studieform du kan välja kan variera beroende på vilken kommun du bor i. Läs mer om våra studieformer ››

Hitta din utbildning

Här kan du söka efter en utbildning för dig.

Hitta din utbildning