Våra studieformer

komvux-utbildning-gymnasieutbildning

Vilken studieform du kan välja kan variera beroende på vilken kommun du bor i. På varje utbildningssida finns information om vilka studieformer utbildningen erbjuds med i just din hemkommun. Hitta din utbildning ››

Studera i klassrum (i grupp)

Du deltar i lärarledda lektioner på ditt UtbildningsCenter cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar i veckan studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform, eller i öppen studieverkstad på UtbildningsCentret där du kan få handledning av en lärare

Studera flexibelt

Det innebär att du har ett individuellt upplägg. Du studerar i egen takt och har möjlighet att delta i föreläsningar och studieverkstad på ett av våra UtbildningsCenter. Du får också tillgång till vår lärplattform som du loggar in till via egen dator eller lånedatorerna på ditt utbildningscenter. Du kan även läsa enstaka kurser för att bredda eller fördjupa din kompetens. De flesta kurserna erbjuds på distans så att du smidigt kan kombinera arbete med studier.

Studera på distans

Det innebär att du studerar via vår webbaserade lärplattform som du loggar in till via egen dator eller lånedatorerna på ditt utbildningscenter. Obligatoriska praktiska moment och examinationer genomförs på plats i skolan. I utbildningen ingår även APL arbetsplatsförlagt lärande som genomförs på en arbetsplats.

Studera som lärling

Det innebär att du fyra dagar i veckan genomför utbildningen på en arbetsplats och en dag i veckan på skolan. Du har en lärare och mentor på skolan och en handledare på arbetsplatsen. Lärlingsutbildningen inleds med en orienteringskurs. Du får också tillgång till vår webbaserade lärplattform. Se vilka utbildningar du kan genomföra som lärling på din ort.

Validera din kompetens

Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter lägg till ”och genomför prövning” så att du inte behöver läsa det du redan kan. Läs mer om validering.