KUI Komvux Stockholm

KUI Stockholm erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård & omsorg, Barn & fritid samt Friskvård & hälsa

KUI är specialister på yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Friskvård och hälsa. Vi utbildar dig som vill få kompetens att arbeta som undersköterska, barnskötare eller personlig tränare. Komvux Stockholm. Vi är certifierade för Vård- och omsorgscollege i Stockholmsregionen vilket innebär att elever från Stockholms stad (som uppfyller alla kriterier) tilldelas ett Diplom från Vård- och omsorgscollege som är en merit inför anställning inom vården. Läs mer om VO-college.

Ansökningsperioder hösten 2020

Du ansöker till våra utbildningar via webbansökan hos den kommun där du är folkbokförd. Det är alltid din kommun som avgör om du blir beviljad en plats.

Studiestart 3 aug 2020. Sista ansökan 7 juni 2020

Studiestart 7 sep 2020. Sista ansökan 12 juli 2020

Studiestart 12 okt 2020. Sista ansökan 16 aug 2020

Studiestart 16 nov 2020. Sista ansökan 20 sep 2020

OBS! Sista ansökningsdagen kan variera mellan olika kommuner i Stockholms län men studiestarten är alltid densamma.. Här hittar du länkar till alla våra avtalskommuner ››


Våra utbildningar

Undersköterska yrkesutbildning

Studiestarter: jan, mar, maj, aug, okt

Denna yrkesutbildning vänder sig till dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Utbildningen erbjuds med fyra inriktningar. När du avslutat din utbildning kan du arbeta som undersköterska, stödassistent, personlig assistent, boendestödjare eller skötare inom psykiatrisk vård. Du kan även läsa enstaka kurser inom vård och omsorg för att bredda din kompetens.

Läs mer om vår undersköterskeutbildning i Stockholm ››


Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning

Studiestarter: jan, mar, maj, aug, okt

Denna yrkesutbildning vänder sig till dig som vill arbeta med pedagogik, lärande och kommunikation hos barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Du får behörighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent beroende på vilken inriktning du vill specialisera dig inom. Utbildningen ger dig även en bred grund om du vill vidareutbilda dig. Du kan även läsa enstaka kurser inom barn och fritid för att bredda din kompetens.

Läs mer om vår yrkesutbildning Barnskötare/Elevassistent i Stockholm ››


Personlig tränare och hälsocoach yrkesutbildning

Studiestarter: jan, aug

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med friskvård, hälsa, träning och ledarskap? Vi erbjuder även licensiering för PT-licens enligt EuropeActive. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personlig tränarehälsocoach, friskvårdskonsulent eller aktivitetsledare. Du kan även läsa enstaka kurser inom friskvård och hälsa för att bredda din kompetens.

Läs mer om vår utbildning Personlig tränare och hälsocoach i Stockholm ››

Digitalt öppet hus live online

Vill du veta mer om KUI och våra utbildningar? Välkommen att delta på något av våra digitala öppna hus med livepresentationer om våra yrkesutbildningar. Efter varje presentation finns tid för frågor. Ingen föranmälan krävs. Här hittar du datum, tid och plats ››

Hjälp med ansökan?


Välj en studieform som passar dig

Distans

Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform som du har tillgång till dygnet runt via internet. Där kommunicerar du med dina lärare, lämnar in uppgifter och hittar material till kurserna. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på ett av våra utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet, exempelvis ett arbete. Du kan studera när och där du vill.

Klassrum

Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt. Du deltar i lärarledda och schemalagda lektioner på skolan 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand via vår webbaserade lärplattform. Klassrumsstudier ger dig möjlighet att lära känna dina klasskamrater och du får möjlighet att skapa nya kontakter. Klassrumsstudier passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar extra hjälp att strukturera dina studier och få stöd av dina lärare och klasskamrater.

Lärling

Studiestarter jan och aug. Du är fyra dagar i veckan på en lärlingsplats och en dag i veckan på skolan för lärarledda lektioner med lärare. På lärlingsplatsen har du en yrkesverksam handledare som stöttar dig och ser till att du får lära dig på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Lärlingsutbildning passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser till jobb.


Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I våra utbildningar ingår Praktik/Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Du har 2-3 perioder under din utbildning där du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Praktiken genomförs på en arbetsplats och där följer du en handledares schema vilket kan innebära tidiga morgnar och senare eftermiddagar. Praktik är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.


Validering – för dig med yrkeserfarenhet

Om du redan har yrkeserfarenhet inom våra vård och omsorg eller barn och fritid kan du välja validering och prövning. Läs mer om validering ››


Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Medborgarplatsen UtbildningsCenter
08-522 506 40
medborgarplatsen@kui.se

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
08-522 506 50
stockholm@kui.se


Välkommen till KUI i Stockholm

 • Behöriga och engagerade lärare med yrkeserfarenhet inom våra områden
 • Du kan kombinera arbetar med studier.
 • KUI har ett nära samarbete med arbetslivet
 • Vi har utbildningscenter centralt i Stockholm – på Medborgarplatsen och Fridhemsplan
 • Vi erbjuder studieverkstad/språkcafé varje vecka
 • I våra utbildningar ingår praktik och praktiska övningar
 • Certifierade via Vård- och omsorgscollege
 • 9 av 10 elever har arbete eller studerar vidare efter avslutade studier
 • 9 av 10 elever kan rekommendera KUI till andra

Vad säger våra elever?

 • Jag tycker att KUI är en jättefin skola och jag är så tacksam att jag fick läsa här.
 • Man känner sig sedd.
 • Jag har känt mig välkommen i skolan. Det har varit fantastisk att komma hit.
 • Det är organiserat och professionellt.
 • Engagerade, inspirerande och kunniga lärare.
 • Bra att kunna kombinera med studier hemma och på skolan.
 • Att vid vuxen ålder äntligen utbilda sig till det som jag alltid velat jobba med – människor. Absolut bästa beslutet i mitt liv. Tack KUI för utbildningen.
 • Alla lärare bryr sig och tar hänsyn och lyssnar på vilka behov du behöver.
 • Lärarna hos KUI har erfarenhet inom områden de undervisar i.
 • Lärarna gav mig den hjälp och stöd som jag behövde för att klara utbildningen.

Vi är certifierade via Vård- och omsorgscollege vilket innebär att vår undersköterskeutbildning är certifierad och kvalitetssäkrad.