Prövningstillfällen i Stockholm

Om du vill höja ditt kursbetyg eller tentera av en kurs på egen hand, kan du göra en så kallad prövning. Prövning innebär att du blir bedömd och får betyg på hela kursen på en gång. 

En prövning är inte lärarledd utan du läser in hela kursen på egen hand. En prövning består av en skriftlig och i de flesta fall även muntlig examination på hela kursen, där du självständigt visar att du har kunskaper motsvarande kunskapskraven i den av Skolverkets fastställda kurs- och ämnesplanen. Det kan också förekomma andra moment i prövningen som exempelvis praktiska moment.  Vad som gäller för aktuell kurs får du besked om efter att du fått tid för prövning.

Prövningen omfattar hela kursen och dina kunskaper bedöms utifrån Skolverkets fastställda kunskapskrav i kurs och ämnesplaner. Dessa hittar du på Skolverkets hemsida.

Du får inte göra en prövning på en kurs du redan är inskriven på. Du kan endast boka en kurs per prövningstillfälle.

Vart genomförs prövningen?
Prövningen sker i någon av våra lokaler i Stockholm.

Vad kostar prövning
Prövningen kostar 500 kr och anmälan är bindande. Avgiften återbetalas ej vid återbud eller om du uteblir från prövningstillfället. Du är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs. Prövningar berättigar inte till studiestöd från CSN. För att få göra en prövning måste du ha fyllt 20 år eller avslutat en gymnasieutbildning.

Kommuner vi har avtal med
Du måste vara folkbokförd i någon av följande kommuner för att få göra prövning hos oss: Stockholm, Danderyd, Ekerö, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sigtuna, Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Täby, UpplandsBro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö eller Österåker. Är du skriven i någon annan kommun än dessa vänder du dig till den kommunen för att bli inskriven för prövning.

Prövningsdatum Stockholm hösten 2017

Torsdag 16 november 2017 kl 13:00-16:00, KUI Medborgarplatsen — Sista anmälan och betalning efter bekräftelse 17/10-17
Tisdag 14 november 2017 kl 13:00-16:00, KUI Fridhemsplan – Sista anmälan och betalning efter bekräftelse 17/10-17

Gör så här

  1. Läs igenom texten ovanför
  2. Kontrollera att din kommun är en av våra avtalskommuner
  3. Anmäl dig till prövning via formulär nedan. OBS! Du kan endast boka en kurs per prövningstillfälle.
  4. Efter anmälan får du information om betalning, till din angivna e-postadress
  5. När vi ser att betalningen är mottagen får du kallelse till prövning, till din angivna e-postadress
  6. Det går inte att anmäla sig efter att sista anmälningsdag passerat

OBS! Prövningstillfället är fullbokat.

OBS! Prövningstillfället kan bli fullbokat innan sista anmälningsdatum. När du har gjort en anmälan så får du bekräftelse och information om hur du betalar.