Barnskötare med grundläggande svenska som andraspråk, Falun – OBS! Ingen start oktober 2019

En yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom förskola, skola eller fritidsverksamhet. Du får en bred grund med varierande möjliga yrkesroller såsom barnskötare, elevassistent, boendestödjare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Yrkesutbildningen sker hos KUI och grundläggande svenska som andraspråk sker via Komvux på Falu kommun. Utbildningen är även en bra utgångspunkt för dig som vill vidareutbilda dig på högskola till exempelvis förskollärare.

Utbildningen Barnskötare med grundläggande svenska som andraspråk Falun är kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur lånar du under hela din studietid. På KUI möts du av legitimerade lärare med yrkeserfarenhet.

Fakta

Antal poäng: 1100 gymnasiepoäng och 200–700 poäng på grundläggande nivå
Kurslängd: ca 55 veckor
Studieformer: Individuellt anpassade studier (IAS)
Förkunskaper: Godkänt betyg i SFI D
Ansökan: Läs mer om ansökan ››

Grundläggande Svenska som andraspråk

Kursen består av fyra delkurser (200-700 poäng). Du gör ett test för att avgöra vilka delkurser du behöver läsa. Du får en individuell studieplan. Kursen läser du via Komvux på kommunen.

Kursupplägg

Individuellt anpassade studier (IAS). Du studerar i din egen takt med lärarstöd som passar dig. Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna. 

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna. Lärandet kommer att genomföras på en arbetsplats i kommunen.

Övriga upplysningar

En hälsodeklaration samt utdrag ur belastningsregister lämnas i oöppnat kuvert vid kursstart.

Kurslitteratur lånar du av oss

Du får låna kurslitteratur hos oss under hela din utbildningstid.

Gymnasiearbete 100 poäng

Gymnasiearbete för barn och fritid 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum i Falun.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN, www.csn.se

Validering

Om du har en påbörjad utbildning från gymnasiet eller om du på annat sätt har erfarenhet inom området, kontakta då Vägledningscentrum i Falun.

Ansökan

Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens ansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

Läs mer om ansökan

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Falun kommun. Lärarledd undervisning sker i vår utbildningslokal på Gruvgatan 2 i Falun.

KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun UtbildningsCenter
Gruvgatan 2, plan 4
791 762 Falun
023-777 870
falun@kui.se

Kurser

Kurser

Pedagogiskt arbete
PEGPEA0
200 poäng
Grundläggande vård och omsorg
GRUGRD0
100 poäng
Kommunikation
PEDKOU0
100 poäng
Hälsopedagogik
HALHAL0
100 poäng
Lärande och utveckling
PEDLÄR0
100 poäng
Pedagogiskt ledarskap
PEDPEG0
100 poäng
Specialpedagogik 1
SPCSPE01
100 poäng
Etnicitet och kulturmöten
SOIETN0
100 poäng
Specialpedagogik 2
SPCSPE02
100 poäng
Skapande verksamhet
PEGSKP0
100 poäng
Gymnasiearbete Barn och fritid
GYARBF
100 poäng
Grundläggande Svenska som andraspråk, 100-700p
700p