Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Väktarutbildning – Eskilstuna

Väktare är ett framtidsyrke i en expansiv bransch. Denna utbildning passar dig som vill arbeta med människor, bevakning och säkerhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som väktare på ett bevakningsföretag. Utbildningen är utformad i samråd med BYA (Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd) och uppfyller de krav som finns reglerade i Rikspolisstyrelsens föreskrifter.

Väktarutbildning – Eskilstuna

Väktarutbildning – Eskilstuna ger dig kunskap om människans beteenden och kommunikation samt kunskap om säkerhet, bevakningsregler och rutiner i branschen. Du läser på heltid under tre terminer. Du behöver studera 40 timmar i veckan för att klara studierna. Schema får du av lärarna om du blir antagen.

Kurspoäng: 1550 poäng
Längd: 80 veckor
Studieform: Klassrum
Studietakt: Heltid

Ansökan och studiestarter

 

Ladda ned infoblad (pdf) ››

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk, och grundläggande matematik. Du som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill söka denna utbildning bör hämta ett arbetslöshetsintyg från dem och bifoga i din webbansökan. Du som riskerar att bli arbetslös eller har tillfällig anställning bör bifoga anställningsbevis i din webbansökan.

Studieform klassrum

Studieformen Klassrum innebär att du deltar på lärarledd undervisning i grupp på vårt utbildningscenter i Eskilstuna. Vi erbjuder även flexibelt klassrum där du kan få extra stöd av lärare.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar/nätter. APL innefattar minst 160 timmar. För att få göra praktiken måste du bland annat vara straffri, drogfri och inte ha några betalningsanmärkningar.

I kursen Bevakning och säkerhet ingår:
Väktarutbildning 1 (VU1), 9 heldagar, genomförs av BYA:s instruktörer
Väktarutbildning 2 (VU2), 5  heldagar, genomförs av BYA:s instruktörer

Jobbmöjligheter

Väktare är ett framtidsyrke i en expansiv bransch. Efter utbildningen kommer du att vara godkänd att arbeta som väktare i hela landet och kan ta anställning på ett bevakningsföretag. Som utbildad väktare är arbetsuppgifterna många. Du kan jobba med övervakning, rondering, förebyggande uppgifter m.m. på landets bevakningsbolag. Eftersom utbildningen är framtagen i samråd med branschen så kommer du att vara mycket attraktiv hos bevakningsbolagen.

Validering

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden? Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››

Så här arbetar vi

Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››

Kostnad och studiestöd

Vuxenutbildningen är kostnadsfri men du betalar själv för litteratur, skyddskläder och utdrag ut belastnings-registret vilket innebär en kostnad på cirka 4000 kr. Utöver det tillkommer kostnad för resor till och från praktikplatsen.

Utbildningen är studiemedelsberättigad via CSN. Läs mer på www.csn.se

Ansökan

KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Eskilstuna kommun. Du ansöker via kommunens webbansökan senast sista ansökningsdag.

Läs mer om ansökan

Vill du veta mer? Kontakta oss!

KompetensUtvecklingsInstitutet
Eskilstuna utbildningscenter
016-15 54 30
eskilstuna@kui.se

Läs mer om Eskilstuna UtbildningsCenter

Kurser

Kurser 1550 poäng

Orienteringskurs
KGYORilC
50 poäng
Svenska 1
SVESVE01
100 poäng
Kommunikation
PEDKOU0
100 poäng
Vardagsolyckor
BEVVAR0
100 poäng
Rätten och samhället
JURRÄT0
100 poäng
Socialt arbete
SOCSOI0
200 poäng
Sociologi
SOISOO0
100 poäng
Etnicitet och kulturmöten
SOIETN0
100 poäng
Akut omhändertagande
BEVAKU0
100 poäng
Bevakning och säkerhet
BEVBEV0
300 poäng
Gymnasiearbete Barn och fritid
GYARBF
100 poäng
Psykologi 1
PSKPSY01
50 poäng
Psykiatri 1
PSYPSY01
100 poäng
Samhällskunskap 1a1
SAMSAM01a1
50 poäng