Undersköterska validering – Falun
Fakta
Kurslängd: Individuell kurslängd, max 1550 gymnasiepoäng
Studieform: Validering
Erfarenhet: Praktiska erfarenheter eller förvärvat kunskaper inom vård och omsorg
Ansökan och studiestarter: Läs mer om ansökan ››
Förkunskaper
Godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, och matematik på grundskolenivå är lägsta krav. Arbetsgivarintyg som styrker nuvarande eller tidigare anställning inom vården. Om din lärare bedömer att du inte har tillräckligt med erfarenhet för att genomföra validering, erbjuds du att läsa undersköterskeutbildningen på distans istället ca 59 veckor).
Kursupplägg
Lärarledda gruppsamtal samt individuella prov (prövning) Betyg ges utifrån alla betygsnivåer.
Fördjupningar
En bit in i utbildningen väljer du en fördjupning du vill specialisera dig inom. Samtliga fördjupningar ger dig kompetens att arbeta som undersköterska.
Hälso- och sjukvård
Denna fördjupning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvården. Då kan du arbeta inom akutsjukvård, på sjukhusens vård-avdelningar eller på vårdcentral.
Äldreomsorg
Denna fördjupning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen exempelvis inom hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.
Funktionsnedsättning
Denna fördjupning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom LSS-verksamhet eller personlig assistent där du ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar.
Psykiatri
Denna fördjupning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom psykiatri eller skötare inom psykiatrisk vård. Som skötare arbetar du exempelvis på en psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning på ett sjukhus eller i brukarens hem.
Socialt behandlingsarbete
Denna fördjupning ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom socialt arbete, boendestödjare, stödassistent, boendeassistent, ledsagare, vårdare på en institution, behandlingshem eller ungdomshem.
Gymnasiearbete 100 p
Gymnasiearbete för vård och omsorg 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta Vägledningscentrum i Falun.
Studiestöd
Utbildningen är kostnadsfri. Du kan söka studiemedel från CSN, www.csn.se
Kurslitteratur lånar du av oss
Du får låna kurslitteratur hos oss under hela din utbildningstid.
Ansökan
Är du folkbokförd i Falun kommun ansöker du till våra utbildningar och kurser via kommunens webbansökan senast angiven sista ansökningsdag. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.
Läs mer om ansökanSå här arbetar vi
Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››
Kontakta oss
KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Falun kommun. Lärarledd undervisning sker i vår utbildningslokal på Gruvgatan 2 i Falun.
KompetensUtvecklingsInstitutet
Falun UtbildningsCenter
Gruvgatan 2, plan 4
791 62 Falun
023-777 870
falun@kui.se