Vård- och omsorgsutbildningen Gnesta
Kurspoäng: 1500 poäng
Längd: 75 veckor fördelat på tre perioder
Studieform: Klassrum, Distans med handledning, Lärling
APL: Tre APL-perioder om 5 veckor vardera
Kommande studiestarter och ansökan ››
Omfattning
Utbildningen består av 1500 poäng. Under nivå 1+2 läser du gemensamma kurser. Till nivå 3 väljer du inriktning du vill specialisera dig inom. Gymnasiearbete om 100 poäng ingår i din utbildning och har en tydlig koppling till yrkesområdet.
Studieformer
Klassrum
Du deltar i lärarledd undervisning i grupp 2-4 dagar/vecka på plats i Flen. Övriga dagar i veckan studerar du på egen hand, till exempel via vår webbaserade lärplattform. Du har också möjlig-het att delta i öppen studieverkstad på plats i Flen där du kan få handledning av lärare.
Distans med handledning
Du studerar på egen hand i vår webbaserade lärplattform och deltar i öppen studieverkstad på plats i Flen för handledning av lärare. Obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på plats i Flen.
Lärling
Du är 3-4 dagar i veckan på en arbetsplats och en dag i veckan har du lärarledda lektioner i Flen. Du får också tillgång till vår webbaserade lärplattform.
Inriktningar nivå 3
Äldreomsorg
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom äldreomsorgen inom exempelvis hemtjänst, hemsjukvård eller på särskilda boenden för äldre.
Psykiatri
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som skötare inom psykiatrisk vård på exempelvis psykiatrisk vårdavdelning, öppenvårdsmottagning, särskilt boende/i brukarens hem eller daglig verksamhet. Du kan också arbeta som stödassistent, boendestödjare, vårdare inom socialt arbete.
Funktionsnedsättning
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som personlig assistent, stödassistent, boendestödjare, boendeassistent, habiliterings-
assistent, vårdare. Du kan också arbeta som på ett särskilt boende/gruppbostad eller en daglig verksamhet inom
funktionshinderområdet.
Akutsjukvård
Inriktningen ger dig kompetens att arbeta som undersköterska inom exempelvis akutsjukvården, på vårdavdelningar och på sjukhus.
APL – arbetsplatsförlagt lärande
Du praktiserar det du läst och lär dig nya saker. Det är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet och ökar dina chanser till arbete efter studierna.
Så här arbetar vi
Hos KompetensUtvecklingsInstitutet arbetar inspirerande och engagerade lärare som både har pedagogisk kompetens och yrkeskompetens och vi anpassar studierna så att de passar din livssituation. Läs mer om hur det är att studera hos KUI ››
Kostnad och studiestöd
Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN. Ansök i god tid innan utbildningen startar! Läs mer på www.csn.se
Validering
Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom våra områden?Då kan du eventuellt validera din kompetens. Tillsammans med dig bedömer och kartlägger vi vilka kurser eller delar av kurser som kan valideras och vi arbetar fram en valideringsplan. Läs mer om validering ››
Ansökan
Är du folkbokförd i Gnesta kommun ansöker du till våra utbildningar genom att skicka in kommunens ansökningsblankett. Din ansökan skall vara inlämnad senast en vecka före det antagningsdatum som du vill börja dina studier.
Läs mer om ansökanKontakta skolan
KompetensUtvecklingsInstitutet bedriver utbildningen på uppdrag av Gnesta kommun. Lärarledd undervisning och studieverkstad genomförs på plats i utbildningslokal centralt i Flen.
KompetensUtvecklingsInstitutet
Utbildningslokal: Flen, adress kommer
Postadress: Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping
Telefon: 013-474 20 40
E-post: sodermanland@kui.se