Pedagogiskt ledarskap Elevbok

Pedagogiskt ledarskap Elevbok
Tove Phillips
Gleerups, 2011
ISBN: 9789140672773

Pedagogiskt ledarskap Elevbok 2:a uppl
Tove Phillips
Gleerups, 2017-03-06
ISBN: 9789140694218

Pedagogiskt ledarskap är skriven för gymnasieskolans kurs med samma namn. Den tar upp allt ifrån olika ledarskaps- och organisationsteorier till konflikthantering och hur man arbetar praktiskt för att bli en bra ledare. Vad är det som gör vissa människor till bra ledare? Hur gör man för att planera aktiviteter så att de passar alla i gruppen?

Boken har en tydlig koppling till kursplanen med ett kapitel för varje punkt i det centrala innehållet. Fallbeskrivningar, diskussionsfrågor, uppgifter och instuderingsfrågor underlättar inlärningen.

Författare till Pedagogiskt ledarskap är Tove Phillips, lärare på Barn- och fritidsprogrammet, läromedelsförfattare och skribent.

I den andra upplagan av Pedagogiskt ledarskap finns uppdateringar, fördjupningar i aktuell forskning och nya övningsuppgifter. Precis som i förra upplagan beskriver läromedlet allt ifrån olika ledarskaps- och organisationsteorier till konflikthantering och hur man arbetar praktiskt för att bli en bra ledare. Här diskuteras bland annat vad det är som gör vissa människor till bra ledare och hur man gör för att planera aktiviteter så att de passar alla i gruppen.

 

Pedagogiskt ledarskap finns även som interaktiv bok.

pedagogiskt-ledarskap-onlinebok

  • Pedagogiskt ledarskap – onlinebok, Tove Phillip. Gleerups Utbildning AB, 2012. Ett alternativ om du vill ha en interaktiv bok att läsa i datorn, där du bland annat kan lyssna på texten, markera och anteckna i texten samt göra självrättande tester? (Den interaktiva boken brukar dessutom vara billigare än den tryckta!)
Pedagogiskt ledarskap Elevbok
av Tove Phillips

Kurs:

Pedagogiskt ledarskap