Planera, planera, planera!

Studietips vid distansstudier

Vi på KUI vet att det är tufft med distansstudier, distansarbete, distans.. ja allt! Så vi vill därför ge er lite små tips på vägen som kan hjälpa er hålla kvar fokus och inte ge upp!

Du kanske endast pluggar på distans nu i Corona och tycker det är supertråkigt. Du gillar när du har en fast plats att gå till och schemalagda studietider. Eller kanske är du en sådan där person som bara älskar att plugga hemifrån, i din egen takt och på egna villkor. Oavsett kan dessa tips hjälpa dig att få lite struktur på vardagen och ge bättre studieresultat.

 

Studietips 2: Planera, planera, planera!

Att planera dina studier har lärare och föräldrar tjatat om sedan vi gick i grundskolan, men vet du vad? Det hjälper! Att sätta sig ned och göra en veckoplan inför kommande vecka, där du skriver ned mål med varje dag, sänker din stressnivå och får dig fokuserad på rätt saker. Du kommer att kunna studera när du faktiskt ska studera och ta ledigt när du ska vara ledig utan att känna att massa tyngder från skolarbete som hänger över axeln – Du har ju planerat att ta tag i allt! =D

 

Till och med KTH skriver att Struktur och planering är A och O

Struktur och planering är A och O när man läser på distans. Lägg upp ett eget schema över när och vad du ska läsa varje dag och vecka. Att upprätthålla en rutin är extra viktigt när man studerar hemma. Bestäm dagen innan vilken tid du ska kliva upp och vad du ska göra under kommande dag. Glöm inte att ta pauser och komma ut under dagen.

Använd en hederlig kalender eller använd dig av kalendern som följer med de flesta mejltjänster eller i telefonen. Med hjälp av dem får du enkelt en överskådlig bild över de kommande veckorna.