KUI Komvux Stockholm

Yrkesutbildning för dig som vill arbeta med människor!

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) utbildar dig som vill få kompetens att arbeta som undersköterska, barnskötare eller personlig tränare. Du kan läsa på distans, i klassrum eller kombinera dessa. Här möter du engagerade lärare med yrkeserfarenhet och våra skolor finns på Södermalm och Kungsholmen. Du kan kombinera arbete med studier.

Välkommen till KUI – specialister inom Vård & omsorg, Barn & fritid samt Friskvård & hälsa.

Vård och omsorg yrkesutbildning

Studiestarter Vård och omsorg yrkesutbildning: jan, mar, aug, okt
Studiestarter distanskurser: jan, mar, apr, maj, aug, sep, okt och nov.

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg. Utbildningen erbjuds med fyra inriktningar; hälso- och sjukvård, äldreomsorg, funktionsvariation och psykiatri/socialt behandlingsarbete. Efter avslutad utbildning kan du exempelvis arbeta som undersköterska, stödassistent, personlig assistent, boendestödjare eller skötare inom psykiatrisk vård. Du kan även läsa enstaka kurser inom vård och omsorg för att bredda din kompetens.

Barn och fritid yrkesutbildning

Studiestarter Barn och fritid yrkesutbildning: jan, mar, aug, okt
Studiestarter distanskurser: jan, mar, apr, maj, aug, sep, okt och nov.

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med pedagogik, lärande och kommunikation hos barn och unga inom förskola, skola eller annan pedagogisk verksamhet. Du får behörighet att arbeta som barnskötare eller elevassistent beroende på vilken inriktning du vill specialisera dig inom. Du får även en bred grund om du vill vidareutbilda dig. Du kan även läsa enstaka kurser inom barn och fritid för att bredda din kompetens.

Personlig tränare och hälsocoach

Studiestarter Personlig tränare och hälsocoach: jan, aug
Studiestarter distanskurser: jan, mar, apr, maj, aug, sep, okt och nov.

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med friskvård, hälsa, träning och ledarskap? Nu erbjuds möjlighet till licensiering för PT-licens enligt EuropeActive. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som personlig tränarehälsocoach, friskvårdskonsulent eller aktivitetsledare. Du kan även läsa enstaka kurser inom friskvård och hälsa för att bredda din kompetens.

Ansökan

Du ansöker via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd. Det är alltid din kommun som avgör om du blir beviljad en plats. Sista ansökningsdag beror på vilken kommun du är folkbokförd i men studiestarten är densamma. Klicka för detaljerad information.

Hjälp med ansökan?

Sökstugor tisdagar och torsdagar med start 13 augusti. Här hittar du datum, tid och plats ››

Studieformer

Distans
Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Där har du tillgång till allt studiematerial. All kommunikationen med din lärare sker via lärplattformen. För obligatoriska praktiska övningar och examinationer behöver du komma till skolan. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

NYHET! Distans med obligatorisk halvdag
Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Du har även en schemalagd obligatorisk halvdag per vecka i skolan där du träffar din lärare – ibland i form av lektion och ibland för praktiska övningar, handledning, studiestöd eller skriftlig examination.  Denna studieform passar dig som vill studera på distans men har behov av få träffa lärare, strukturera dina studier och delta på ett lärarledda lektioner vid svårare delar i utbildningen.

Klassrum
Du deltar i lärarledda och schemalagda lektioner på skolan 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand med material via vår webbaserade lärplattform. När du studerar i klassrum får du möjlighet att lära känna dina klasskamrater och skapa nya kontakter. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater.

Lärling
Du är fyra dagar i veckan på en lärlingsplats och en dag i veckan på skolan för lärarledda lektioner med lärare. På lärlingsplatsen har du en yrkesverksam handledare som stöttar dig och ser till att du får lära dig på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser till jobb.

Validering

Du som redan har yrkeserfarenhet, men inga formella betyg, kan genomgå validering och prövning så att du inte behöver studera det du redan kan. Läs mer om validering ››

Studera hos KUI

  • Behöriga lärare med gedigen yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden
  • Du kan kombinera arbetar med studier
  • Nära samarbete med arbetslivet
  • Validering för dig som har yrkeserfarenhet sedan tidigare
  • Skolor centralt i Stockholm – nära tunnelbana, buss och pendeltåg
  • Studieverkstad eller språkcafé varje vecka
  • 9 av 10 elever har arbete eller studerar vidare efter avslutade studier
  • 9 av 10 elever kan rekommendera KUI till andra

Elevkommentarer

Jag tycker att KUI är jättefin skolan och är så tacksam att fick läsa på den fina skolan.

Mina lärare har varit snabba med respons och svar när man undrar något. Man känner sig sedd.

Jag har känt mig välkommen i skolan. Det har varit fantastisk att komma hit.

Jag tycker mina lärare har varit väldigt tillgängliga och flexibla.

Det är organiserat och professionellt.

Engagerade, inspirerande och kunniga lärare.

Bra att kunna kombinera med studier hemma och på skolan.

Är så nöjd med mitt val av utbildning och skola. Att vid vuxen ålder äntligen utbilda sig till det som jag alltid velat jobba med – människor. Absolut bästa beslutet i mitt liv. Tack KUI för utbildningen.

Även om jag har studerat på distans känner jag att jag har haft hjälp och stöd av lärarna jag haft.

Lärare bemöter eleven på ett sätt som eleven behöver för att klara sina studier.

Alla lärare bryr sig och tar hänsyn och lyssnar på vilka behov du behöver.

Lärare som jag har haft har visat stora kunskaper inom sina områden.

Flexibiliteten med distansutbildningen var särskilt bra med utbildningen.

Lärarna hos KUI har erfarenhet inom områden de undervisar i.

Jag har fått sånt positivt bemötande av mina lärare och de hjälper och stöttar mig när jag är i behov av hjälp.


Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Medborgarplatsen UtbildningsCenter
08-522 506 40
medborgarplatsen@kui.se

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
08-522 506 50
stockholm@kui.se