KUI Komvux i Stockholm – gymnasial vuxenutbildning inom vård, omsorg och hälsa

Komvux för dig som vill arbeta med människor!
Komvux där jobben finns!

Framtidsjobben finns inom vård, omsorg och hälsa. I Stockholm erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning (Komvux) som ökar dina möjligheter till arbete inom förskole- och fritidsverksamhet, vård och omsorgsverksamhet eller inom friskvård & hälsa. Du ansöker till våra utbildningar via en av de många kommuner som vi har avtal med i Stockholms län. 

Vi är specialiserade på utbildning inom vård, omsorg och hälsa. Vi vet vad du behöver för att vara väl förberedd inför ditt framtida arbetsliv. Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden.

Vår skolor finns centralt i Stockholm – Fridhemsplan och Medborgarplatsen. Du kan studera i klassrum eller på distans och du kan kombinera studier med arbete. Komvux kostar ingenting (förutom kurslitteraturen) och du kan söka studiemedel.

Inför varje sökperiod öppnar vi dörrarna för dig som vill veta mer om våra utbildningar eller behöver hjälp med ansökan.

Missa inte sista ansökan 11 juni till studiestarten 7 augusti 2017!

Öppet hus

Vill du veta mer? Behöver du hjälp med ansökan? Välkommen på Öppet hus på någon av våra skolor. Välj ett informationspass om den utbildningen du är mest intresserad av – eller kom på flera. Du får träffa lärare och vi erbjuder hjälp med vägledning och ansökan.

Tisdag 30 maj kl 14-16.30, KUI Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 39A
kl 14:00 Information Barnskötare
kl 15.00 Information Undersköterska
kl 16.00 Information Friskvård & hälsa

Torsdag 1 juni kl 14-16.30, KUI Medborgarplatsen, GötaArk-huset, trapphus C, plan 8
kl 14:00 Information Barnskötare
kl 15.00 Information Undersköterska

Drop-in

Behöver du hjälp med studievägledning och ansökan. Välkommen på Drop-in.

Tisdag 23 maj kl 14-16.30, KUI Fridhemsplan
Måndag 22 maj kl 14-16.30, KUI Medborgarplatsen
Onsdag 7 juni kl 14-16.30, KUI Fridhemsplan
Torsdag 8 juni kl 14-16.30, KUI Medborgarplatsen

Läs mer om kommande våra event ››

Våra skolor

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) Fridhemsplan
Vi finns på Drottningholmsvägen 39A på Kungsholmen i Stockholm. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana till Fridhemsplan (utgång Drottningholmsvägen) eller med buss. Hitta hit ››

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) Medborgarplatsen
Vi finns i GötaArk-huset på Medborgarplatsen. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana/buss till Slussen eller Medborgarplatsen alternativt med pendeltåg till Södra station. Hitta hit ››

Aktuella sökdatum

Start 7 aug – sök senast 11 juni 2017 (allt är sökbart)
Start 11 sep – sök senast 16 juli 2017 (du kan söka enstaka kurser på distans)
Start 16 okt – sök senast 20 aug 2017 (allt är sökbart)
Start 20 nov – sök senast 24 sep 2017 (du kan söka enstaka kurser på distans)

Våra avtalskommuner

Här hittar du information om ansökan och sökdatum till alla kommuner som vi har avtal med ››

Våra utbildningar

Barnskötare – Barn- och fritidsutbildningen ››
Undersköterska – Vård- och omsorgsutbildningen ››
Hälsocoach – Friskvård- och hälsoutbildningen ››
Lärlingsutbildning Barn och fritid ››
Lärlingsutbildning Vård och omsorg ››

Enstaka kurser på distans ››

Vill du arbeta med barn och ungdomar?

nya-skollagen-utbildning-forskola

Läs Barn- och fritidsutbildningen. En yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent, vårdare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Utbildningen ger en bred grund samt en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området. Det finns ett stort behov av utbildade barnskötare. Barnskötare efterfrågas så länge det är brist på förskollärare och antalet barn i förskole- och grundskoleåldern ökar fram till 2022. Det finns även ett stort behov av utbildade vårdare och personlig assistenter/stödassistenter. Läs mer  ››

Se ett klipp där våra elever berättar om sina studier på Barn- och fritidsutbildningen hos oss.

Vill du arbeta som undersköterska?

omvardnadsdokumentation-utbildning

Läs Vård- och omsorgsutbildningen. En yrkesutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom många yrken; undersköterska, personlig assistent, skötare inom psykiatrisk vård, stödassistent, boendestödjare eller vårdare. Undersköterska är ett jobb med goda framtidsutsikter! Efterfrågan på personal inom vård och omsorg väntas vara mycket stor under det närmaste åren. Detta beror bland annat på att befolkningen och antalet äldre har ökat, vilket lett till ett växande vårdbehov. Läs mer  ››

Se ett klipp där elever berättar om sina studier på Vård- och omsorgsutbildningen hos oss.

Vill du arbeta med friskvård, hälsa och träning?

friskvard-halsa-gym-tjej-vattenflaska-komvux_Medium

Läs Friskvård- och hälsoutbildningen. En en utbildning som ger dig kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, olika träningsmetoder och ledarskap. Du får dessutom en bra grund om du vill studera vidare inom området. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis hälsocoach, personlig tränare eller gym- och sporthallspersonal. Utbildningen läser du via Fridhemsplan UtbildningsCenter. Friskvård och hälsa har blivit ett allt viktigare inslag i vår vardag. Läs mer  ››

Se ett klipp där våra elever berättar om sina studier på Friskvård- och hälsoutbildningen hos oss.

Våra studieformer

Klassrum
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog.  I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Distans
Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är välkommen till öppen studieverkstad på skolan, där du får handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på skolan. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Lärling
Som lärling tillbringar du största delen av din utbildning i arbetslivet. Det innebär att du har en teoridag i skolan och övriga dagar är du på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Utbildningen inleds med en orienteringskurs. Läs mer på sidan 11.

Trainee
I vissa kommuner erbjuds studieformen Trainee. Det innebär att du arbetar upp till halvtid hos en arbetsgivare samtidigt som du studerar minst 25 procent på gymnasial nivå och utbildar dig inom yrket. Du får lön för tiden du arbetar och du är samtidigt försäkrad. Kontakta din kommun om du vill veta mer om Trainee.

Att studera hos oss

Utbildningens upplägg anpassar vi efter dig, vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. Du kan studera på distans eller i klassrum på ett av våra UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), som ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll.

Under utbildningstiden får du tillgång till en mentor som har samtal med dig med utgångspunkt från din individuella studieplan. Du kan välja att läsa en hel yrkesutbildning eller  enstaka kurser från hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller komplettera din kompetens. Du som redan har yrkeserfarenhet, men inga formella betyg, kan genomgå validering och prövning så att du inte behöver studera det du redan kan. Läs mer om validering ››

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Medborgarplatsen UtbildningsCenter
08-522 506 40
medborgarplatsen@kui.se

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
08-522 506 50
stockholm@kui.se