KUI Komvux i Stockholm – gymnasial vuxenutbildning inom vård, omsorg, förskola och hälsa

Vill du arbeta med människor? Satsa på Komvux!

Det finns ett stort behov av utbildade undersköterskor och barnskötare. Dessutom har friskvård och hälsa blivit ett allt viktigare inslag i vår vardag. Vi är specialiserade på utbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid och hälsa. Vi vet vad du behöver för att vara väl förberedd inför ditt framtida arbetsliv.

Du ansöker till våra utbildningar via en av de många kommuner som vi har avtal med i Stockholms län. 

Våra skolor finns centralt i Stockholm – Fridhemsplan och Medborgarplatsen. På KUI möts du av behöriga lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet. Du kan läsa på distans, i klassrum eller som lärling på en arbetsplats. Du kan kombinera studier med arbete. Komvux kostar ingenting och du kan söka studiemedel.

Inför varje sökperiod öppnar vi dörrarna för dig som vill veta mer om våra utbildningar eller behöver hjälp med ansökan.

Drop-in-tider för dig som behöver hjälp med ansökan – inför sista ansökan 21 januari till studiestarten 19 mars 2018

Vecka 2
Onsdag 10/1 kl 14-16, KUI Medborgarplatsen 25, trapphus C, plan 8, Hitta hit ››
Torsdag 11/1 kl 14-16, KUI Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 39A, Hitta hit ››

Vecka 3
Tisdag 16/1 kl 14-16, KUI Fridhemsplan, Drottningholmsvägen 39A, Hitta hit ››
Torsdag 18/1 kl 14-16, KUI Medborgarplatsen 25, trapphus C, plan 8, Hitta hit ››

Våra utbildningar

Ansökan

Sista ansökan 21 januari till studiestarten 19 mars 2018. Här hittar du information om ansökan till alla kommuner i Stockholms län som vi har avtal med ››

Vill du arbeta med barn och ungdomar?

nya-skollagen-utbildning-forskola

Läs Barn- och fritidsutbildningen. En yrkesutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar inom förskola, skola och fritidsverksamhet. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som barnskötare, elevassistent, vårdare eller personlig assistent för barn och ungdomar. Utbildningen ger en bred grund samt en bra utgångspunkt om du vill vidareutbilda dig inom området. Det finns ett stort behov av utbildade barnskötare i hela Sverige. Barnskötare efterfrågas så länge det är brist på förskollärare och antalet barn i förskole- och grundskoleåldern ökar fram till 2022. Det finns även ett stort behov av utbildade vårdare och personlig assistenter/stödassistenter.

Se ett klipp där våra elever berättar om sina studier på Barn- och fritidsutbildningen hos oss.

Vill du arbeta som undersköterska?

omvardnadsdokumentation-utbildning

Läs Vård- och omsorgsutbildningen. En yrkesutbildning som ökar dina möjligheter till arbete inom många yrken; undersköterska, personlig assistent, skötare inom psykiatrisk vård, stödassistent, boendestödjare eller vårdare. Undersköterska är ett jobb med goda framtidsutsikter! Efterfrågan på personal inom vård och omsorg väntas vara mycket stor under det närmaste åren. Detta beror bland annat på att befolkningen och antalet äldre har ökat, vilket lett till ett växande vårdbehov.

Se ett klipp där elever berättar om sina studier på Vård- och omsorgsutbildningen hos oss.

Vill du arbeta med friskvård, hälsa och träning?

friskvard-halsa-gym-tjej-vattenflaska-komvux_Medium

Läs Friskvård- och hälsoutbildningen. En en utbildning som ger dig kunskap om människors hälsa och hälsofrämjande arbete, olika träningsmetoder och ledarskap. Du får dessutom en bra grund om du vill studera vidare inom området. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis hälsocoach, personlig tränare eller gym- och sporthallspersonal. Utbildningen läser du via Fridhemsplan UtbildningsCenter. Friskvård och hälsa har blivit ett allt viktigare inslag i vår vardag. 

Se ett klipp där våra elever berättar om sina studier på Friskvård- och hälsoutbildningen hos oss.

Våra studieformer

Klassrum
Du deltar i lärarledda, schemalagda lektioner i skolan cirka 2–3 dagar i veckan. Övriga dagar studerar du via vår webbaserade lärplattform eller i öppen studieverkstad där du kan få handledning och stöd av lärare och specialpedagog.  I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Distans
Du arbetar självständigt i vår webbaserade lärplattform. Du är välkommen till öppen studieverkstad på skolan, där du får handledning och stöd av lärare och specialpedagog. Vissa obligatoriska praktiska övningar samt examination genomförs på skolan. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du genomför på en arbetsplats.

Lärling
Som lärling tillbringar du största delen av din utbildning i arbetslivet. Det innebär att du har en teoridag i skolan och övriga dagar är du på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Utbildningen inleds med en orienteringskurs. Läs mer på sidan 11.

Att studera hos oss

Utbildningens upplägg anpassar vi efter dig, vilket innebär att den kan variera i längd och innehåll. Du kan studera på distans eller i klassrum på ett av våra UtbildningsCenter. I vissa kurser ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), som ger dig arbetslivserfarenhet och möjlighet att skapa nätverk i din framtida yrkesroll.

Under utbildningstiden får du tillgång till en mentor som har samtal med dig med utgångspunkt från din individuella studieplan. Du kan välja att läsa en hel yrkesutbildning eller  enstaka kurser från hela vårt kursutbud för att komplettera, fördjupa eller komplettera din kompetens. Du som redan har yrkeserfarenhet, men inga formella betyg, kan genomgå validering och prövning så att du inte behöver studera det du redan kan. Läs mer om validering ››

Kontakta oss

KompetensUtvecklingsInstitutet
Medborgarplatsen UtbildningsCenter
08-522 506 40
medborgarplatsen@kui.se

KompetensUtvecklingsInstitutet
Fridhemsplan UtbildningsCenter
08-522 506 50
stockholm@kui.se